Η ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας έρχεται στην Πάφο

Με μια ξεχωριστή συναυλία της φημισμένης Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας εμπλουτίζεται η «Γιορτή Ανθεστηρίων 2017» στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου η συναυλία της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς είναι αφιερωμένη στην «Ημέρα της Νίκης», που εορτάζεται διεθνώς για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και φιλοδοξεί να μεταφέρει στο κοινό της πόλης την επίσημη και εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Ρωσία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για την επέτειο αυτή.

Στην συναυλία συμμετέχουν 56 δεξιοτέχνες μουσικοί, καθώς και τέσσερις τραγουδιστές,  οι οποίοι θα εκτελέσουν τα παγκοσμίως γνωστά  επετειακά τραγούδια της εποχής του πολέμου.

Η Ορχήστρα Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα της Ρωσίας και της Ευρώπης.

Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στη Ρωσία και στο εξωτερικό, έχει κάνει πληθώρα ηχογραφήσεων και παρουσιάσεων στην τηλεόραση, ενώ συμμετείχε ενεργά στο μουσικό σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών το 1986 και στους επίσημους εορτασμούς για την 850η επέτειο της ίδρυσης της Μόσχας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (πλατεία Δημαρχείου) από τις 5.00 το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ