Προσοχή! Εντοπίστηκε προϊόν με αλλεργιογόνες ουσίες στην αγορά (Εικόνα)

Εντοπίστηκε αλεύρι από ρεβίθια που περιέχει σόγια, χωρίς σχετική σήμανση.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες εντόπισε στην αγορά αλεύρι από ρεβίθια (Chickpea flour), το οποίο περιέχει πρωτεΐνες σόγιας, χωρίς αυτές να αναγράφονται στη σήμανσή του.

Βάσει της νομοθεσίας, η σόγια αποτελεί αλλεργιογόνο ουσία, η παρουσία της οποίας στα τρόφιμα πρέπει να αναγράφεται στη σήμανση αυτών.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που εισάγει και διακινεί το προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά και διόρθωση της σήμανσης.

Επισημαίνουν ταυτόχρονα πως  είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, οι οποίοι παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση πρωτεΐνης σόγιας, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Πρόκειται για το  GRAM FLOUR (Chickpea flour – Αλεύρι από ρεβίθια) με εμπορική επωνυμία: TESCO, ανάλωση κατά προτίμηση: Best before end JUL 2018, αριθμός Παρτίδας: 7038, βάρος: 500g. Το προϊόν συσκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ