Επίσκεψη Δανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Άντερς Σάμουελσεν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τις συνομιλίες του Δανού ΥΠΕΞ στη Λευκωσία είναι το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Δανίας και το μέλλον της Ευρώπης υπό το φως του Brexit. Σημειώνεται ότι η πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη είναι μια από τις 19 προτεινόμενες πόλεις για φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος εδρεύει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο.

Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Σάμουελσεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 8 το πρωί. Στις 8.30 θα μεταβεί στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση 15 περίπου λεπτών με τον κ. Κασουλίδη. Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Κύπρου και Δανίας και οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στις 1000.

Πηγή: ΚΥΠΕ