Θέλετε να βοηθήσετε; Μπορείτε! – Εκστρατεία για συλλογή σχολικών ειδών για άπορα παιδιά

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) ανακοινώνει ότι συνεχίζονται διάφορες εκστρατείες για συλλογή σχολικών ειδών για άπορα παιδιά.

Συγκεκριμένα συνεχίζονται οι εκστρατείες ”ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά”, με στόχο τη συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά απόρων οικογενειών ώστε όλα να έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Συνεχίζεται και η εκστρατεία «Είσαι δάσκαλος ή καθηγητής; Γίνε εθελοντής και βοήθησε παιδιά και νέους στο διάβασμα», με στόχο την προσφορά βοήθειας στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, σε παιδιά και νέους από άπορες οικογένειες.

Οι δύο εκστρατείες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου, έχουν προκηρυχθεί το Μάιο και υλοποιούνται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Το ΠΣΣΕ προτρέπει τους πολίτες να βοηθήσουν όπως μπορούν φυλάγοντας είδη που δεν χρειάζονται και τα οποία μπορούν να δοθούν σε άπορα παιδιά, ή αγοράζοντας διάφορα είδη για τη νέα σχολική χρονιά για να δοθούν σε παιδιά που δεν μπορούν να τα προμηθευτούν.

Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν καινούρια ή μεταχειρισμένα (σε καλή όμως κατάσταση) είδη όπως σχολικά είδη, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη κ.α, σχολικό ρουχισμό και παπούτσια, παραμύθια, βιβλία κτλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια, έπιπλα και εξοπλισμό (γραφεία, καρέκλες γραφείου κ.α.)

Το ΠΣΣΕ επίσης απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης καλώντας τους αν διαθέτουν ιδιωτικό φροντιστήριο, να παραχωρήσουν μια ή περισσότερες θέσεις σε μαθήματα που προσφέρονται από το φροντιστήριο σε παιδιά και νέους που έχουν ανάγκη και θα παραπεμφθούν εκεί από το Σώμα Εθελοντών.

Τα Σώματα Εθελοντών σε όλες τις επαρχίες θα συλλέγουν τα σχολικά είδη από το Μάιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 ώστε να τα παραδώσουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη το Σεπτέμβριο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημεία συλλογής Σωμάτων Εθελοντών και τηλέφωνα επικοινωνίας:

 • Λευκωσία: Ανδρέα Αβρααμίδη 9, διαμ. 301, Στρόβολος, τηλ. 22512602
 • Λεμεσός: 1ης Απριλίου 14, Αγία Φύλα, τηλ. 25737761
 • Λάρνακα: Στυλιανού Λένα 47, Αντωνίου Κωρτ, Διαμ. 1, τηλ. 24650525
 • Πάφος: Αριστοτέλη Σάββα 46, Αναβαργός, τηλ. 26953725
 • Αμμόχωστος: Πέτρου Πεσκέσιη 2, Φρέναρος, τηλ. 99124521
 • Κερύνεια: Τηλ. 97743185
  Ώρες συλλογής:

  Παρακαλούμε το κοινό όπως επικοινωνεί με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία του για τις ώρες συλλογής και περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις.Τα βιβλιοπωλεία ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ στηρίζουν την εκστρατεία του ΠΣΣΕ και διαθέτουν ειδικό χώρο στα καταστήματα τους για συλλογή σχολικών ειδών τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν στο Σώμα Εθελοντών κάθε επαρχίας.

  Πηγή: ΚΥΠΕ