Ξεκίνησε η διέλευση των Τ/κ στο οδόφραγμα του Λιμνίτη

Mε μικρή καθυστέρηση και γύρω στις 10:00 άρχισε η διέλευση των 50 μικρών λεωφορείων με τους 900 περίπου Τουρκοκύπριους, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη μετάβαση στα Κόκκινα, όπου θα παραστούν στους “εορτασμούς”, που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας Ανδρέα Καρό.

Η καθυστέρηση, όπως είπε ο κ. Καρός στο ΚΥΠΕ, οφείλεται κυρίως σε θέματα διαδικασιών, αφού ο αριθμός των λεωφορείων, που αρχικά ανέρχονταν σε 75 τα οποία μετέφεραν τους 900 περίπου Τ/κ, έπρεπε να περιοριστεί.

Ήδη, συνέχισε, έχουν περάσει τα πρώτα 15 λεωφορεία και ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Ο κ. Καρός επεσήμανε πως κάποιοι εκ των Τ/κ έφθασαν μέσω θαλάσσης με πλοία στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας, ενώ ήδη στη θαλάσσια περιοχή έχουν καταπλεύσει δύο επιβατικά, δύο σκάφη της “ακτοφυλακής” και έξι ιστιοφόρα.

Στις εκδηλώσεις, ανέφερε ο κ. Καρός στο ΚΥΠΕ, αναμένεται να παραστούν από τα κατεχόμενα και κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή με ελικόπτερο, λίγο μετά την άφιξη των Τουρκοκυπρίων με λεωφορεία και δια θαλάσσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Φωτογραφία Αρχείου