Αγία Νάπα και Γκελεντζίκ Ρωσίας υπέγραψαν πρωτόκολλο αδελφοποίησης

Υπογράφηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της 2ης ημέρας του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και της πόλης Γκελεντζίκ Ρωσίας.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το πρωτόκολλο υπέγραψαν ενώπιον του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος και η Α΄ Αντιδήμαρχος του Γκελεντζίκ Τατιάνα Κωνσταντίνοβα».

Στο χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ρωσίας «εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μία ακόμη ρωσική πόλη, εκτός από το Μεταλλοστρόι Αγίας Πετρούπολης και το Ιβάνοβο, αδελφοποιείται με την Αγία Νάπα. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία σε όλους τους τομείς προς όφελος των δύο πόλεων και των κατοίκων τους».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή για την Αγία Νάπα και τους δημότες την αδελφοποίηση με την πόλη Γκελεντζίκ, αφού θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, το οποίο φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Η συγκεκριμένη πόλη εντυπωσιάζει με τις υποδομές, την ομορφιά, τη φιλοξενία, τα δεκάδες θεματικά πάρκα, τις παραλίες του αλλά και το έντονο ελληνικό στοιχείο».

Ο Δήμαρχος «ευχήθηκε να υπάρξει ό,τι καλύτερο από αυτή τη νέα συνεργασία, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα πως η αδελφοποίηση θα είναι αποτελεσματική, παραγωγική, διαχρονική και τα οφέλη της θα τα απολαμβάνουν οι επερχόμενες γενεές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας ευχαρίστησε τον πρόξενο της Κύπρου στο Κρασνοντάρ Νίκο Βασιλείου αφού χάρη στη δική του πρωτοβουλία έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί η Α΄ Φάση αδελφοποίησης των δύο πόλεων».

Η Α΄ Αντιδήμαρχος του Γκελεντζίκ «χαιρέτισε τη σύναψη στενών σχέσεων και συνεργασίας με την Αγία Νάπα, μία πόλη με την οποία μας ενώνουν πολλά κοινά στοιχεία. Ανέφερε ακόμα ότι στην πορεία θα αποδειχθεί ότι η αδελφοποίηση δεν θα παραμείνει στα χαρτιά αλλά θα πετύχει τους σκοπούς και τους στόχους της».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ