Ακντάγκ: Πάνω από 100.000 οι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα

Περισσότεροι από 100.000 Τούρκοι ψηφοφόροι ζουν στα κατεχόμενα σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγκ.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα προτού αναχωρήσει χτες το βράδυ για την Τουρκία ο Ρετζέπ Ακντάγκ παρέστη στα εγκαίνια του συνδέσμου «εθνικού αγώνα και αλληλεγγύης».

Είπε ότι το οίκημα του συνδέσμου αποτελεί τον χώρο εργασίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας στο ψευδοκράτος για τους Τούρκους ψηφοφόρους, αναφέροντας ότι πάνω από 100.000 Τούρκοι ψηφοφόροι ζουν στα κατεχόμενα.

Όπως ανέφερε η συμμετοχή στα κατεχόμενα στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ανήλθε στο 43%, λέγοντας πως αυτό το ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό και πως θα πρέπει να αυξηθεί στο 80%.

Είπε ακόμη ότι η «ΤΔΒΚ» στέκεται στα πόδια της και ενδυναμώνεται και κάλεσε την ε/κ πλευρά να αφήσει κατά μέρος τα γινάτια καθώς υπάρχει, όπως είπε, μια κοινότητα που βελτιώνεται, μεγαλώνει, ευημερεί και ζει ευτυχισμένη στο «βόρειο τμήμα του νησιού».

Ο Ρετζέπ Ακντάγκ ανέφερε ακόμη ότι όποια και αν είναι η στάση της ε/κ πλευράς, «δεν μπορούν να εμποδίσουν τη βελτίωση της ‘ΤΔΒΚ’».

Δήλωσε τέλος ότι θέλουν να ανακοινώσουν στην Ευρώπη, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, έκανε τους Ε/κ «το κακομαθημένο παιδί στο νησί» ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος κάνουν σταθερά βήματα στον δικό τους δρόμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ