Απίστευτο περιστατικό στην Λεμεσό: Αποβολή σε 100 μαθητές – Τι λέει η Διεύθυνση του Λυκείου

Δεν ήταν αναίτια η ολοήμερη αποβολή 100 περίπου μαθητών του Λανιτείου Λυκείου, που διαμαρτύρονταν για την απουσία κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου, σημειώνοντας πως είχε ήδη διευθετηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, για εξέταση των αιτημάτων τους και ήδη προωθήθηκαν εναλλακτικές λύσεις.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Ιωσηφίδης είπε πως το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν μαθητές αποφάσισαν να παροτρύνουν και άλλους συμμαθητές τους για αποχή από τα μαθήματα, ζητώντας την τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωσηφίδη, ο ίδιος και ομάδα μαθητών συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως την επομένη (Πέμπτη), κλιμάκιο τεχνικών της Σχολικής Εφορείας θα βρίσκονταν στο σχολείο για να συζητήσουν τρόπους επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, ενώ ετοιμάστηκε με τη βοήθεια του διευθυντή και σχετική επιστολή με τα αιτήματα τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, τόνισε ο κ.Ιωσηφίδης, μερίδα μαθητών δεν επέστρεψε στις τάξεις και έτσι η διεύθυνση, ακολουθώντας τους κανονισμούς, αποφάσισε την ολοήμερη αποβολή 100 περίπου μαθητών, κάποιοι εκ των οποίων αποβλήθηκαν σήμερα και άλλοι αύριο, Τρίτη.

“Από τη στιγμή που το αίτημα τους πήρε άμεση προώθηση δεν υπήρχε δικαιολογία για την απόφαση τους να απέχουν από τα μαθήματα”, ανέφερε ο διευθυντής του Λανιτείου, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει ένα πλάνο πενταετίας από το Υπουργείο Παιδείας για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε σχολεία, τα οποία εφόσον καταστούν αυτάρκη σε ηλεκτροδότηση, θα μπορούν να τοποθετούν και κλιματιστικά.

Διευκρίνισε δε πως, με βάση τους νέους κανονισμούς ,η ολοήμερη αποβολή προβλέπει όπως οι μαθητές παραμείνουν στο σπίτι τους, ωστόσο , λόγω των αυριανών εκλογών για ανάδειξη του νέου μαθητικού συμβουλίου και της σημερινής σχετικής ενημέρωσης από τους υπεύθυνους των τμημάτων, η διεύθυνση κάλεσε τους μαθητές που αποβλήθηκαν να έρθουν κανονικά στο σχολείο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αναιρείται το παιδαγωγικό μέτρο που τους έχει επιβληθεί.

Ήδη η Σχολική Εφορεία έχει τοποθετήσει σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας έναν μεγάλο ανεμιστήρα οροφής, ενώ μετά την εξέταση του αιτήματος των μαθητών και αφού διευκρινίστηκε πως δεν μπορούν να τοποθετηθούν κλιματιστικά, άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται εντός των ημερών, η τοποθέτηση δεύτερων μεγάλων ανεμιστήρων οροφής στις νότιες αίθουσες του σχολείου.

Αυτό ανέφερε από την πλευρά του, στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, προσθέτοντας ότι έχει επίσης αποφασιστεί η τοποθέτηση αντιηλιακών ρολοκουρτίνων στις συγκεκριμένες αίθουσες αλλά και η κατασκευή στεγάστρου σε εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως η Σχολική Εφορεία βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και επιδιώκει το διάλογο με τους μαθητές, ενώ σημείωσε πως ανταποκρίθηκε άμεσα για συζήτηση του θέματος που προέκυψε, με επί τόπου επίσκεψη τεχνικών στο σχολείο, την περασμένη Πέμπτη, όπου λήφθηκαν και οι σχετικές αποφάσεις.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ