Αρχισαν οι προκρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο και ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου αισιοδοξεί για τις αφίξεις

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης για την αύξηση του αριθμού των τουριστικών αφίξεων τη χειμερινή περίοδο στην Επαρχία.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε “είμαστε αισιόδοξοι για την χειμερινή σεζόν, διότι υπάρχουν αρκετές καινούργιες πτήσεις προς την Πάφο και από καινούργιους προορισμούς “, ενώ σημαντικός και αυξημένος συνέχισε, “είναι ο αριθμός κλινών που θα είναι διαθέσιμος τον χειμώνα στην Επαρχία Πάφου”.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ενδεικτικά πως ο όμιλος TUI, ο όμιλος Thomas cook και άλλοι τουριστικοί πράκτορες και διοργανωτές ταξιδίων έχουν προχωρήσει σε προκρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει εξειδικευμένοι πράκτορες που ασχολούνται με το γκολφ και αυτές οι ενδείξεις ενισχύουν την αισιοδοξία.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, προέβη, επίσης στην εκτίμηση ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση στην επαρχία το χειμώνα θα συμβάλει στην αύξηση της κίνησης την επόμενη θερινή περίοδο.

Πρόσθεσε πως επιπρόσθετα από τους συνήθης συνεργάτες που έχουν τα ξενοδοχεία της Πάφου, από τις κύριες αγορές, παρατηρείται και μια αυξημένη κίνηση από μικρότερους τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται και με εξειδικευμένα πακέτα όπως το γκολφ.

Αυτό – όπως είπε- είναι θετικό διότι συνεχώς βελτιώνεται και η ποικιλία των τουριστών που έρχονται στην Πάφο.

Βλέπουμε, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, το γκολφ να βελτιώνεται,ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για τον αθλητικό τουρισμό, όπως είναι η ποδηλασία.

Η έναρξη του καλοκαιριού, όταν υπάρχει συνέχεια από τη χειμερινή περίοδο, είναι καλύτερη, είπε ο κ Μιχαηλίδης.

Αν η χειμερινή σεζόν, συμπλήρωσε, είναι καλύτερη φέτος και έχουμε αυξημένο αριθμό πτήσεων προς Πάφο όπως από το Ισραήλ, αυτό σημαίνει ότι βοηθά σαφώς τη χειμερινή περίοδο αλλά και το δυναμικό ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως η βρετανική αγορά εξακολουθεί να είναι σημαντική για την Πάφο και εξέφρασε την αισιοδοξία να συνεχίσει η αυξητική τάση από την Γερμανία, από το Ισραήλ αλλά και οι πτήσεις από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Είναι η σύνθετη η προσφορά που αναμένει να δει κάποιος που επισκέπτεται την Πάφο, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ξεκινώντας από τα πολιτιστικά, την εμπειρία του επισκέπτη με την πόλη της Πάφου, στους τομείς της καθαριότητας, η έλλειψη της ηχορύπανσης και να μην νιώθει κάποιος ότι θα κάνει χειμερινές διακοπές σε θερινό προορισμό, καθώς αυτό δυνατόν να δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανόν να μην ήταν και η καλύτερη επιλογή.

Επίσης ανέφερε, πως η ικανοποίηση του πελάτη πάντα φέρνει αυξητικές τάσεις ζήτησης.

Έθιξε τέλος και την αναγκαιότητα της ενημέρωσης των ξενοδόχων για τυχόν έργα που πρόκειται να γίνουν, την ιδιαίτερη προσοχή που επιβάλλεται στην εκτέλεση τους από πλευράς συγχρονισμού και οργάνωσης αλλά και την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να περιορίζεται η ταλαιπωρία για τους τουρίστες, κατέληξε.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ