Δωρεά έργων τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τη συλλογή του Γλαύκου Κληρίδη

Τελετή παράδοσης έργων τέχνης από τη συλλογή που διατηρούσε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης και η σύζυγός του Ειρήνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Συγκλήτου.

Οι πέντε ζωγραφικοί πίνακες και το κεραμικό έργο, που αποτελούν τα αντικείμενα της δωρεάς, τοποθετήθηκαν στον αίθριο χώρο του 1ου ορόφου του Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την υπογραφή της δωρεάς των έργων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ευχαρίστησε την Καίτη Κληρίδου, η οποία δώρισε ένα σημαντικό κομμάτι από τη συλλογή του πατέρα της Γλαύκου Κληρίδη και της μητέρας της Ειρήνης, στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή να φιλοξενούμε στο κύριο κτήριο της πανεπιστημιούπολη, αυτά τα ξεχωριστά έργα τέχνης τα οποία ανήκαν μάλιστα σε πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε. Ο κ. Χριστοφίδης ευχαρίστησε επίσης την αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Συλλογής Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από την πλευρά της, η κα Κληρίδου εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για την παράδοση της δωρεάς καθώς οι γονείς της ως συλλέκτες αγαπούσαν την τέχνη και «θα ήταν υπερήφανοι για το γεγονός ότι η συλλογή αυτή από σύγχρονους ζωγράφους της Κύπρου και της Ελλάδας κοσμεί τους χώρους του Πανεπιστημίου ούτως ώστε να μπορεί να την απολαμβάνει το ευρύ κοινό, αλλά και ο κάθε επισκέπτης του Πανεπιστημίου» .

Πηγή: ΚΥΠΕ