Έληξε η διαμαρτυρία των κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές

‘Έληξε η αυθόρμητη και ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν μετά το μεσημέρι οι κρατούμενοι στο γήπεδο των Κεντρικών Φυλακών.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΚΥΠΕ επικαλούμενο έγκυρη πηγή, ο λόγος της διαμαρτυρίας των κρατουμένων ήταν οι δηλώσεις στις οποίες φέρεται να προέβη σήμερα ο τέως Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης για την κατάσταση στις φυλακές και το βίντεο που δημοσιοποίησε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που επέδωσαν στη Διεύθυνση των Φυλακών, οι κρατούμενοι χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Τρυφωνίδη «ως απαράδεκτους και καταδικαστέους».

«Επί εποχής Τρυφωνίδη στερούμασταν τις επισκέψεις, νερό, ρεύμα, φαγητό, στις επισκέψεις υπήρχε διαχωριστικό γυαλί, στερούμασταν τις αθλοπαιδιές, το σχολείο, το θέατρο, είχαμε το υποχρεωτικό κούρεμα και ξύρισμα καθημερινά και βασανιστήρια στην πτέρυγα 4», υποστήριξαν στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ η αρμόδια πηγή, οι κρατούμενοι ανέφεραν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι «σήμερα η ζωή μας στην φυλακή είναι ανθρώπινη, έχουν διασφαλιστεί τα δικαιώματά μας που ο κ. Τρυφωνίδης μας τα στέρησε, και διαμαρτυρόμαστε και για το βίντεο που δημοσιοποίησε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου διότι φαίνονται τα πρόσωπά μας».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ