Επιτέλους… Βροχές!

Ασθενής, σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο: ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Το απόγευμα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό ή και τα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά, ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα: αναμένονται περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και μικρή άνοδο τη Δευτέρα.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ