Έρευνα για τα μάρμαρα από τα κατεχόμενα διέταξε το ΥΠΑΜ

Το Υπουργείο Άμυνας διέταξε έρευνα για το θέμα της χρήσης μαρμάρων από τα κατεχόμενα σε μνημεία, όπως στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Το θέμα τέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι λήφθηκε η διαβεβαίωση από τον Υπουργό Άμυνας ότι έχει διαταχθεί να γίνει συγκεκριμένη έρευνα.

Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να διακριβωθούν οι λόγοι, τα αίτια ή η όποια ασάφεια υπάρχει στη νομοθεσία, που επέτρεψαν στο συγκεκριμένο επιχειρηματία ή στον ανάδοχο του έργου να χρησιμοποιήσει για αυτή την περίπτωση υλικά από τα κατεχόμενα.

Εξέφρασε παράλληλα πρόθεση, εφόσον διαπιστωθούν αυτές οι αδυναμίες, να απαλειφθούν μέσα από προτάσεις νόμου ή νομοσχέδια που θα ζητηθούν.

Αναφερόμενος στη χρήση των υλικών από τα κατεχόμενα, ο κ. Σιζόπουλος είπε τέλος ότι το ζήτημα είναι άκρως απαράδεκτο, όχι μόνο από ηθικής αλλά και από οικονομικής πλευράς.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ