Έρευνα στην Ιταλία για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Μια από τις πλαϊνές πόρτες του καθεδρικού ναού Ντουόμο στο Μιλάνο βρέθηκε ανοικτή το βράδυ της Τετάρτης (20/09) από στρατιώτες που φυλάσσουν την περιοχή και αυτό σήμανε συναγερμό στην ιταλική πόλη.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν έρευνες μέσα και έξω από την εκκλησία, για να εξακριβωθεί η αιτία του συμβάντος. Το Ντουόμο θεωρείται ένας από τους κύριους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους» που μπορεί να πληγούν από την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Όπως διαπιστώθηκε, μέρος από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του ναού δεν λειτουργούσαν, και τώρα οι υπεύθυνοι των ερευνών ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στις λήψεις από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην πλατεία του Ντουόμο και στη γύρω περιοχή.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία μπορεί να αποδεικνύουν ότι έγιναν όντως επικίνδυνες κινήσεις, αλλά θεωρείται αδύνατον η συγκεκριμένη πόρτα να έμεινε ανοικτή «κατά λάθος», από τη στιγμή που συνήθως είναι πάντα κλειστή και υπάρχει κλειδαριά ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται και στην εσωτερική υπηρεσία ασφάλειας του καθεδρικού ναού, για να διαπιστωθεί μήπως κάποιος -άθελά του ή και ηθελημένα- δεν έκλεισε την συγκεκριμένη πόρτα, προκαλώντας τον συναγερμό.

Πηγή: newsbeast