Φρικτό θάνατο βρήκε Βρετανίδα: Την κατασπάραξαν «άγρια ζώα»

Η 63χρονη ήταν ενεργό μέλος της καμπάνιας «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα» του Μπρίστολ – Σκοτώθηκε όταν την κατασπάραξαν άγρια ζώα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας

Θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχει γίνει ο τραγικός θάνατος της Βρετανίδας Σίλια Χολινγκγουόρθ σε ερημική περιοχή της Ροδόπης, όπου πιστεύεται πως την κατασπάραξαν άγρια ζώα.

 

Οι βρετανικές εφημερίδες στέκονται κυρίως στην τραγική λεπτομέρεια πως η άτυχη γυναίκα κι ενώ ήταν βαριά τραυματισμένη από την επίθεση τηλεφώνησε στην οικογένειά της στην Αγγλία και ζήτησε βοήθειαη.
Η 63ρονη γυναίκα εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη, αφού είχε επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας και επέστρεφε στο κατάλυμα της.

Τελικά οι ομάδες διάσωσης που ξεκίνησαν τις έρευνες αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση, εντόπισαν ανθρώπινα μέλη διαμελισμένα από ζώα, δύο ημέρες μετά, το Σάββατο και πλέον αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση πως πρόκειται για την γυναίκα αυτή. Οι αρχές πιστεύουν πως κατά πάσα πιθανότητα της επιτέθηκαν λύκοι.

«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις αρχές στην Ελλάδα για την υπόθεση αυτή, όπως και με το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παρέχουμε υποστήριξη στην οικογένειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Γείτονες της γυναίκας στο Μπράντφορντ του Γουίλτσαϊρ, την χαρακτήρισαν «ευγενική και φιλική» και πολύ ενεργή στην κοινότητά της.

Όλοι τους συμφωνούν πως επρόκειτο για ένα πολύ ενεργό άτομο, που ενδιαφερόταν για την κοινότητά της και τον κόσμο. Μάλιστα η Σίλια Χόλινγκγουόρθ ήταν από τα παλαιότερα μέλη της καμπάνιας του Μπρίστολ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας εκείνους που μάχονται την λιτότητα, μετά την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

 

Πηγή:protothema