«Φρίντα» ο σκύλος που έχει σώσει 52 ζωές στο Μεξικό (Βίντεο)

Σε πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας αναδεικνύεται η Φρίντα, ο σκύλος διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχει στις έρευνες για επιζώντες μετά τον σεισμό στο Μεξικό και έχει βοηθήσει να σωθούν μέχρι στιγμής 52 ζωές.

Γνωστή από τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά και τα μποτάκια που φορά, η Φρίντα έχει γίνει μια σταρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται στο τατουάζ ενός άνδρα, ενώ κάποιος πρότεινε να εικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 500 πέσος.

mexico11

Το γνωστό πια λαμπραντόρ καλείται να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές, όπως ήταν οι πρόσφατοι σεισμοί που χτύπησαν την περιοχή.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το κεντρικό Μεξικό έχει αφήσει πίσω του περίπου 300 νεκρούς και οι διασώστες εξακολουθούν να σκάβουν στα ερείπια μερικών από τα 52 κτίρια που κατέρρευσαν μόνο στην Πόλη του Μεξικού.


Η Φρίντα ανάλωσε τις περισσότερες προσπάθειές της σε ένα σχολείο στο νότιο μέρος της Πόλης του Μεξικού, όπου 19 μαθητές και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους, αλλά 11 παιδιά διασώθηκαν.

«Είναι πηγή περηφάνιας να συνεργάζεσαι με τη Φρίντα, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σκυλί», δήλωσε ο Ίσραελ Αραούς Σαλίνας, ο εκπαιδευτής της τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή:newsbeast