“Οι φυλακές να μείνουν μακριά από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες”

Το προσωπικό των Φυλακών, με ανακοίνωσή του, απευθύνει έκκληση όπως αφεθεί απερίσπαστο να επιτελέσει το δύσκολο καθήκον του και οι φυλακές να μείνουν μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις Φυλακές, ο Κλάδος Προσωπικού των Φυλακών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «σίγουρα υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και κάποια από αυτά έχουν τεθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κλάδος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και έχουν τροχιοδρομηθεί διαδικασίες επίλυσης τους».

Το προσωπικό εκφράζει την άποψη ότι «τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται από αέρος και ούτε σε δημόσιες συζητήσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν το εκφράζουν ούτε αποδέχεται «τοποθετήσεις από ανώνυμους που δημόσια εκφέρουν άποψη για την κατάσταση στις Φυλακές».

«Ως Τμήμα έχουμε να επιτελέσουμε ένα σοβαρό λειτούργημα με υποχρέωση τόσο προς το προσωπικό όσο και προς όλο το οικοδόμημα που ονομάζεται Φυλακές. Απαιτούμε να αφεθούμε απερίσπαστοι να επιτελέσουμε το λειτούργημα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ