Γ. Λιλλήκας: Η κυβέρνηση να καταγγείλει στην ΕΕ όλες τις αυθαιρεσίες και προκλητικές ενέργειες του ψευδοκράτους

Η Άγκυρα σε συνεργασία με την τουρκοκυπριακή πολιτική ηγεσία προωθεί την δημιουργία νέων τετελεσμένων ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΔ Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας πως τα μέτρα που παίρνουν αποσκοπούν από την μια στο να καθιερώσουν την αντίληψη ότι υπάρχει χωριστή οντότητα στην πατρίδα μας και από την άλλη να δυσχεραίνουν την ζωή και των εγκλωβισμένων μας, αλλά και την όποια προοπτική συνεργασίας.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε στην Πάφο στο πλαίσιο περιοδείας του ότι η κυπριακή κυβέρνηση και ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν δράση πέραν από τις δηλώσεις, αφού όπως επεξήγησε, ως κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν καταγγελία για όλες τις αυθαιρεσίες και προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος προς την ΕΕ .

Οι Τουρκοκύπριοι συνέχισε, “ παίρνουν σημαντική και άλλη βοήθεια από την ΕΕ και θα πρέπει τα όποια ωφελήματα έχουν ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ΕΕ να διασυνδεθούν πλέον με συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες θα εκπληρώνουν “.Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν μπορούν να έχουν τα “καλά δύο κόσμων χωρίς υποχρεώσεις “ και ταυτόχρονα με ενέργειες τους να αμφισβητούν την Κυπριακή Δημοκρατία και να δυσχεραίνουν την ζωή των εγκλωβισμένων μας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΔ Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε πως συνεχίζοντας το διάλογο με τους πολίτες επισκέφτηκε σήμερα το ΓΝ Πάφου και στην συνέχεια το ΚΕΠ. Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί – όπως είπε- στο Νοσοκομείο Πάφου έχει επέλθει μια βελτίωση όσον αφορά την στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,όμως υπολείπονται σε κτιριακές υποδομές σημειώνοντας πως αυτό θα πρέπει να απασχολήσει και το Υπουργείο Υγείας.

Γιατί συνέχισε, είναι μια απομακρυσμένη Επαρχία και όπως εκτίμησε είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς από την Πάφο να μεταβαίνουν για ιατρικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν στην Επαρχία της Πάφου , στην Λεμεσό και στην Λευκωσία. Παράλληλα πιστεύουμε είπε, “ ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, είναι η μόνη λύση η οποία θα βοηθήσει στο να υπάρξει αποκέντρωση των κρατικών υπηρεσιών και αποσυμφόρηση στα κρατικά νοσηλευτήρια”.

Σε σχέση με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως είναι ένας επιτυχημένος θεσμός σημειώνοντας πως αυτός ο θεσμός θα πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει ταυτόχρονα να δημιουργηθούν ΚΕΠ σαν περιφερειακά κέντρα και σε όλα τα απομακρυσμένα χωριά έτσι ώστε οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών να μην χρειάζεται για κάποιες βασικές υπηρεσίες να μεταβαίνουν στην πόλη για να εξυπηρετηθούν.

Επεσήμανε μάλιστα, πως είναι καιρός να προχωρήσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που έχει καθυστέρηση η κυβέρνηση χάνοντας 4,5 χρόνια. Είπε, ακόμη πως είναι αδιανόητο το 2017, η Κύπρος να είναι η τελευταία χώρα της ΕΕ στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που θα εξυπηρετούσε χρήματα και στο δημόσιο, αλλά θα έκανε και τη ζωή των πολιτών και των εταιρειών πολύ πιο εύκολη , αφού συνέχισε, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες θα μπορούσαν μια σειρά από υπηρεσίες και συνεργασίες του πολίτη με το Κράτος να διεκπεραιώνονται από το Γραφείο, από το χωριό του ή από το σπίτι του κάθε πολίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ