Γ. Λιλλήκας: Υποβαθμισμένες οι συναντήσεις του ΠτΔ στην Νέα Υόρκη

Προβληματισμό και ανησυχία για τις υποβαθμισμένες, όπως τις χαρακτήρισε, συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λαϊκή Αγορά, στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στο ότι η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διήρκησε δέκα λεπτά, ενώ η συνάντηση με την Πρωθυπουργό της εγγυήτριας δύναμης, Βρετανίας διήρκησε 15 λεπτά, όπως είπε.

Λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος ότι σε δέκα λεπτά ή σε 15 λεπτά συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ ή με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας μπορεί να γίνει ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για το κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Λιλλήκας υποστήριξε πως αυτό «είναι ακόμη μια απόδειξη του πόσο έχει χρεοκοπήσει οριστικά η πολιτική του κ. Αναστασιάδη και ως χρεοκοπημένη απ’ ότι φαίνεται αντιμετωπίζεται και από το Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών».

Αναφορικά με την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου μετά την επιστροφή στην Κύπρο, ο κ. Λιλλήκας είπε πως το Εθνικό θα έπρεπε να συγκληθεί πριν την μετάβαση στη Νέα Υόρκη για ανταλλαγή απόψεων επί των μηνυμάτων που θα μετέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Εκ των υστέρων για ακόμη μια φορά θα ενημερωθεί το Εθνικό Συμβούλιο για τετελεσμένα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες, κ. Λιλλήκας είπε ότι σωστά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκθέτει την τουρκική αδιαλλαξία, δηλώνοντας την ετοιμότητά του για συνέχιση των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να εκφράσει την θέληση για καλή προετοιμασία προ της δεύτερης διάσκεψης στη Γενεύη.

«Δυστυχώς δεν εφάρμοσε την πολιτική της προετοιμασίας της δεύτερης διάσκεψης με αποτέλεσμα ουσιαστικά να πέσει στην τουρκική παγίδα να οδηγηθούμε στην διεθνή διάσκεψη και να έχουμε το επίσημο αδιέξοδο στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ», πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας.

Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να επισκεφθούν την Λαϊκή Αγορά και να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και τον κόσμο, για να διαπιστώσουν το ποια είναι η πραγματικότητα στην κυπριακή οικονομία, όπως είπε.

«Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κάποιος ότι μπορεί οι δημοσιονομικοί δείκτες να βελτιώνονται, αλλά η πραγματική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «η πραγματική οικονομία δεν είναι αυτή των αριθμών, η πραγματική οικονομία είναι αυτή που βιώνουν οι Κύπριοι πολίτες και οι κύπριοι πολίτες συνεχίζουν να ζουν δύσκολα, συνεχίζουν να χάνουν τα παιδιά τους που φεύγουν για να βρουν δουλειές στο εξωτερικό, συνεχίζουν να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των δανείων τους ανησυχώντας να μην χάσουν και την κατοικία τους».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ