Γ. Περδίκης: Καταδίκη απόφασης επιβολής «δασμών» σε αγαθά εγκλωβισμένων

Καταδίκης σε όλα τα fora θα πρέπει να τύχει από πλευράς κυβέρνησης η απόφαση του ψευδοκράτους να επιβάλει «δασμούς» στα αγαθά που μεταφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη στους εγκλωβισμένους, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί επίσης η τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών.

«Όσον αφορά την απόφαση του ψευδοκράτους να επιβάλει «δασμούς» στα προϊόντα που μεταφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη στους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες, θεωρούμε ότι είναι ακόμα μια αποσχιστική ενέργεια από τη μεριά του ψευδοκράτους και πρέπει να τύχει καταδίκης από την κυβέρνηση σε όλα τα fora», ανέφερε ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Οπως είπε, «σε αυτό βοηθάει η τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών». Είναι, πρόσθεσε, «μια από τις λίγες φορές του τα Ηνωμένα Έθνη τοποθετούνται ξεκάθαρα για ενέργειες του ψευδοκράτους και πρέπει να αξιοποιηθεί πολιτικά αυτή η ξεκάθαρη τοποθέτηση».

Εξάλλου, ο κ. Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών ανέφερε σε σχέση με τη χρήση υλικών λατόμευσης από τον Πενταδάκτυλο, ότι Κίνημα προωθεί σχετική νομοθεσία, η οποία «θα απαγορεύει τη χρήση λατομικών υλικών, ή προϊόντων μεταποίησης λατομικών υλικών, τα οποία θα προέρχονται από παράνομα λατομία, στα οποία βεβαίως περιλαμβάνονται και τα παράνομα λατομεία που λειτουργούν στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου».

Εξήγησε ότι θα εμπεριέχει πρόνοιες σύμφωνα με τις οποίες «επιθεωρητές των Υπουργείων θα έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται σε εργοτάξια και να διενεργούν ελέγχους, ζητώντας πιστοποιητικά από τους εργολάβους που να αποδεικνύουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν προέρχονται από εγκεκριμένα λατομεία».

«Αν αυτά τα πιστοποιητικά δεν δίνονται, θα πρέπει να επιβάλλονται οι ανάλογες ποινές και πρόστιμα», είπε ο κ. Περδίκης.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ