Καταζητούνται δύο πρόσωπα: «Άρπαξαν» 140.000 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις

Δύο άτομα καταζητούνται από την Αστυνομία για υπόθεση απόσπασης 140 χιλιάδων ευρώ με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από 64χρονο από τη Βρετανία, κάτοικοΠερβολιών ότι κατά τα έτη 2012 και 2013, 70χρονος Ελληνοκύπριος από τη Λεμεσό και 66χρονος Βρετανός από το Μαζωτό, του απέσπασαν το συνολικό ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να του αγοράσουν μετοχές για διάφορες εταιρείες σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Ο 64χρονος αφού πείστηκε από τα λεγόμενα τους, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προέβη σε εμβάσματα από συγκεκριμένη τράπεζα στη Κύπρο σε λογαριασμό του 70χρονου στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν αναφέρει στον 64χρονο ότι οι μετοχές του είναι κερδοφόρες και θα εισέπραττε από αυτές το συνολικό ποσό των 29 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Όταν τον Απρίλιο του 2017 ο 64χρονος απαίτησε τα χρήματα του και τα έγγραφα σχετικά με τις μετοχές που είχε αγοράσει, ο 70χρονος φέρεται να του ανέφερε ότι προέκυψε πρόβλημα με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, οι οποίοι παγοποιήθηκαν.

Για να πείσει τον Βρετανό τού έδωσε, σύμφωνα με την Αστυνομία πλαστό δικαστικό διάταγμα που ισχυρίστηκε ότι εκδόθηκε από από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται το Δικαστήριο να διατάζει τραπεζικά Ιδρύματα να καταβάλουν στον 70χρονο το συνολικό χρηματικό ποσό των 89 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Εναντίον του 70χρονου και του 66χρονου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται για τα αυτόφωρα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου

Τα στοιχεία των δύο ανδρών τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος απαγορεύεται από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ