Η L’Oreal απέλυσε τρανσέξουαλ μοντέλο επειδή αποκάλεσε όλους τους λευκούς… ρατσιστές

Η Munroe Bergdorf θα ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας της μεγάλης γαλλικής εταιρίας καλλυντικών με θέμα τη διαφορετικότητα

Την πόρτα της εξόδου είδε η Munroe Bergdorf το διεμφυλικό μοντέλο που θα ήταν ένα από τα πρόσωπα μεγάλης γαλλικής εταιρίας καλλυντικών με θέμα τη διαφορετικότητα ύστερα από τα “ρατσιστικά” σχόλια που έκανε σε βάρος των λευκών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Telegraph” η Munroe σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Ειλικρινά, δεν έχω την ενέργεια για να μιλήσω άλλο για τη ρατσιστική βία των λευκών. Ναι όλων των λευκών”.

Από την πλευρά της η εταιρία ανακοίνωσε μέσω Twitter τη διακοπή της συνεργασίας σημειώνοντας ότι: “Η L’Oreal υποστηρίζει την ποικιλομορφία και την ανεκτικότητα έναντι όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από τη φυλή, το παρελθόν, το φύλο και τη θρησκεία τους. Η εκστρατεία L’Oreal Paris True Match είναι μια αναπαράσταση αυτών των αξιών και είμαστε υπερήφανοι για την ποικιλομορφία των Πρέσβεων που εκπροσωπούν αυτήν την εκστρατεία”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Πιστεύουμε ότι τα πρόσφατα σχόλια της Munroe Bergdorf έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις αξίες και ως εκ τούτου έχουμε πάρει την απόφαση να τερματίσουμε την συνεργασία μαζί της. Η L’Oréal παραμένει προσηλωμένη στον εορτασμό της διαφορετικότητας και στην κατάργηση των φραγμών στην ομορφιά”.

Μετά από αυτό το μοντέλο επανήλθε γράφοντας: «Όταν δήλωσα ότι όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές, αναφερόμουν στο γεγονός ότι η δυτική κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα σύστημα ριζωμένο στη λευκή υπεροχή- σχεδιασμένο ώστε να ωφελεί, να δίνει πλεονέκτημα και να προστατεύει τους λευκούς ανθρώπους πριν από οποιονδήποτε άλλον άλλης φυλής».

Ταυτόχρονα καταφέρθηκε και εναντίον της εταιρίας ζητώντας από τους καταναλωτές να την μποϊκοτάρουν και εξέφρασε την απογοήτευσή της που η ομάδα που ασχολείται με την κακοποίηση πίστεψε, όπως είπε, ανακρίβειες.

 

Πηγή:protothema