Μακελειό σε εκκλησία του Τενεσί

Ένας νεαρός άνοιξε πυρ μπροστά και κατόπιν μέσα σε μια εκκλησία στο Τενεσί, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το πρωί της Κυριακής (24/09), με αποτέλεσμα μια γυναίκα να σκοτωθεί και άλλοι επτά άνθρωποι να τραυματιστούν. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, όταν ένας νεωκόρος του ναού προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δράστης, «ένας Αφροαμερικανός 26 ετών», σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η Αστυνομία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έφθασε με αυτοκίνητο μπροστά στον ναό Burnette Chapel Church of Christ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, και πυροβόλησε εναντίον μιας πιστής που έβγαινε από το κτίριο.

Κατόπιν μπήκε στον ναό, όπου βρίσκονταν περίπου πενήντα πιστοί. Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, πριν χτυπήσει έναν νεωκόρο που προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο νεωκόρος, παρότι τραυματισμένος, πήγε στον χώρο στάθμευσης, πήρε ένα όπλο από το αυτοκίνητό του και ξαναμπήκε στον ναό. Ο ύποπτος τότε έστρεψε το όπλο στον εαυτό του κaι αυτοπυροβολήθηκε, αλλά απλά τραυματίστηκε.

Ο νεωκόρος είναι «ένας εξαιρετικά γενναίος άνδρας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Νάσβιλ, Ντον Άαρον.

Το κίνητρο του άνδρα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να δίνουν κάποια εξήγηση.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή πλάι στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ένα μπλε SUV, η μηχανή του οποίου δούλευε ακόμα όταν έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος οι Αρχές.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο άνδρας είχε σχέσεις με το ποίμνιο της εκκλησίας. Ούτε η ταυτότητα του δράστη, ούτε εκείνες των θυμάτων, που ήταν όλα πάνω από 60 ετών. Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Τζόζεφ Πλέζαντ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για τα ασθενοφόρα.

Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοφορία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα. Τον Ιούνιο του 2015 ο Ντίλαν Ρουφ, ένας νεαρός οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, δολοφόνησε εννέα ανθρώπους στην εκκλησία του Εμμανουήλ στο Τσάρλστον, πόλη που αποτελεί σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της δουλείας. Καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ