Ο Gerry Ford, ιδρυτής του Caffè Nero, στην Κύπρο!

Ο ιδρυτής των πολυβραβευμένων Caffè Nero, Gerry Ford βρέθηκε στην Κύπρο στα πλαίσια του International Development meeting το οποίο διεξήχθη στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2017. Η επιλογή της Κύπρου δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού τα εντυπωσιακά καταστήματα που λειτουργούν έχουν βάλει για τα καλά την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του καφέ.

Οι προσεγμένες τοποθεσίες, η φινετσάτη διακόσμηση, οι ευρύχωροι χώροι, η άριστη εξυπηρέτηση και το μαγευτικό κλίμα που χαρακτηρίζουν τα καταστήματα, προέτρεψαν τον Gerry Ford να φέρει την ομάδα του στο νησί για να ζήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία που έχει καταφέρει να αναδείξει η Κυπριακή ομάδα των Caffè Nero.

Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί πως το κατάστημα στη παραλία του Μακένζι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο αφού μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 500 άτομα. Μέσω της συνάντησης αυτής, η διεθνής ομάδα πήρε πολύτιμες πληροφορίες από την τοπική, αφήνοντας να νοηθεί πως θα υιοθετήσουν πολλά στοιχεία από αυτά που είδαν στην Κύπρο.


Ο Gerry με όπλο το πάθος του για ποιοτικό καφέ που να σερβίρεται σε οικείο περιβάλλον, βασισμένο πάντα στην ιταλική κουλτούρα, ξεκίνησε με μικρά καταστήματα και έφτασε μέσα σε 20 χρόνια να βλέπει το όραμα του να επεκτείνεται σε πάνω από 800 καταστήματα ανά το παγκόσμιο. Η χρυσή διαχρονική συνταγή του ποιοτικού καφέ, το οικείο και άνετο περιβάλλον σε συνδυασμό με τη προσεγμένη διακόσμηση και την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών είναι αυτό και κάνει τα Caffè Nero τόσο ιδιαίτερα.

Σήμερα, τα Caffè Nero αριθμούν 11 καταστήματα στην Κύπρο, όπου το κάθε ένα ξεχωριστά έχει τον δικό του χαρακτήρα μοιράζοντας ταυτόχρονα πάντα τις ίδιες βασικές αρχές. Με την εισαγωγή εκλεκτών a-la-carte φαγητών σε συνδυασμό με τα λαχταριστά σνακ και τον βραβευμένο καφέ, το κυπριακό κοινό βρήκε τον ιδανικό προορισμό για την παρέα όπως επίσης και για μελέτη αφού διαθέτει άνετους χώρους ιδανικούς για φοιτητές.