ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Οδός Κλήμεντος. Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία»

Στη διάρκεια εκδήλωσης την ερχόμενη Παρασκευή, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου, στη Λευκωσία, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Οδός Κλήμεντος. Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία»

Ομιλητές θα είναι οι δρ Χρύσανθος Χρυσάνθου, δημοσιογράφος – ερευνητής, που πραγματοποίησε την έρευνα και έγραψε τα κείμενα του λευκώματος, ο Πέτρος Παπαπέτρου, γραφίστας, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια του λευκώματος και η δρ Χάρης Σπανού, κάτοικος της οδού Κλήμεντος.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Κεντρική Ασφαλιστική Εταιρεία Λτδ που ανέλαβε και την έκδοση του βιβλίου και περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για την οδό Κλήμεντος.

Η ιδέα για την έκδοση του βιβλίου ανήκει στον Στέλιο Γεωργαλλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Κεντρικής Ασφαλιστικής, η οποία εδρεύει στην οδό
Κλήμεντος, στον χώρο όπου προηγουμένως βρισκόταν το σπίτι της οικογένειάς του. Από τη βεράντα του γραφείου του αγναντεύει την οδό Κλήμεντος και θυμάται ότι «παλιά, όταν ήμασταν παιδιά, εδώ ήταν μια παραδοσιακή κυπριακή γειτονιά…».

Την εκδήλωση κλήθηκαν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους πολλοί και επώνυμοι κάτοικοι της Οδού Κλήμεντος, όπως ο Νομπελίστας κ. Πισσαρίδης, ο κ.Πρόδρομος Προδρόμου, πρώην και νυν βουλευτές, δικαστές κ.α.

Το βιβλίο «Οδός Κλήμεντος. Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία», είναι τρίγλωσσο (σε μετάφραση στα αγγλικά από τον Ανδρέα Παπαπέτρου και στα ρωσικά από τις Ντάλια Σταπονκούτε και Λαρίσα Πολιακόβα) διανθίζεται από νοσταλγικές φωτογραφίες. Στο Α’ Μέρος παρατίθεται εκτενής εισαγωγή και ξεχωριστά κεφάλαια με αφηγήσεις κατοίκων για τη ζωή στην οδό Κλήμεντος την εποχή που αποτελούσε παραδοσιακή γειτονιά.