Πέρυσι διακινήθηκαν 1,2 δισ. τουρίστες παγκοσμίως

Συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες διακινήθηκαν παγκοσμίως κατά την περσινή περίοδο, ενώ μέχρι το 2030 οι ταξιδιώτες θα φτάσουν τα 1,8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλη Σταματάρη, φέτος στην Κύπρο θα διακινηθούν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός δύναται να φτάσει τα 5 εκατομμύρια.

Είναι αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή στρατηγικής για να καταστεί η Κύπρος ένας αειφόρος ολόχρονος τουριστικός προορισμός, λέει ο κ. Σταματάρης και προσθέτει ότι αυτό θα επιτυχθεί μέσα από τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού και τον εκσυγχρονισμό των νομοθεσιών που διέπουν την τουριστική μας βιομηχανία.

Σε ανακοίνωση του ACTA αναφέρεται εξάλλου ότι η παγκόσμια ημέρα τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, εορτάζεται φέτος με το σύνθημα «Αειφόρος τουρισμός – ένα εργαλείο για την ανάπτυξη».

Το ερώτημα που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού κηρύσσοντας το 2017 ως το Διεθνές Έτος του Αειφόρου Τουρισμού για την ανάπτυξη, είναι το πώς μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτήν την ισχυρή παγκόσμια μετασχηματιστική δύναμη να συμβάλει ώστε να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος και να προωθηθεί η αειφόρος ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ