Σερντάρ Ντενκτάς: Ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε ένα διαφορετικό δρόμο

Ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς έπειτα από συνάντησή του με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Ρετζέπ Ακντάγ. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα κατεχόμενα έχοντας την Τουρκία δίπλα τους θα συνεχίσουν την πορεία τους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολού, ο Σερντάρ Ντενκτάς μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει έγιναν δεκτοί χθες το βράδυ από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Ακντάγ. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς για άλλη μια φορά σταμάτησαν, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε επειδή η ε/κ πλευρά δεν είχε καλή πρόθεση.

“Ασφαλώς η ‘τδβκ’ λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις κατά την περίοδο αυτή και έχοντας δίπλα της την Τουρκία θα συνεχίσει”, ανέφερε. Όπως είπε εάν η παραγωγικότητα φτάσει στα κατεχόμενα στις 20 χιλιάδες, 25 χιλιάδες, 30 χιλιάδες τότε “η λύση θα πραγματοποιηθεί από μόνη της”. “Μακάρι να το καταφέρουμε και αυτό”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συνεχίζουν τις εργασίες για την εφαρμογή ενός μηχανισμού που θα ενισχύσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

Από την πλευρά του ο Σερντάρ Ντενκτάς υποστήριξε ότι το μοντέλο λύσης ‘διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας’ στην Κύπρο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την ε/κ πλευρά γ’ αυτο και ήρθε η ώρα οι ίδιοι να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο.

Ανέφερε ότι η επίσκεψη του Ρετζέπ Ακντάγ στα κατεχόμενα τον περασμένο μήνα τους έδωσε ελπίδες.

“Εάν τα καταφέραμε να φτάσουμε από 500 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα στα 14-15 χιλιάδες δολάρια κατα κεφαλήν εισόδημα αυτό το οφείλουμε στην Τουρκία” ανέφερε, λέγοντας ότι πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο για να σταματήσει να υπάρχει αβεβαιότητα πλέον και να μην αφήνουν την τύχη τους στο έλεος των Ε/Κ, όπως είπε.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ