Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία της Μολδαβίας είχε ο ΥΠΕΞ

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και οι σχέσεις ΕΕ – Μολδαβίας συζητήθηκαν στις επαφές που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης στη Μολδαβία, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης εργασίας του στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα επαφών του κ. Κασουλίδη περιλάμβανε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, Andrei Galbur, με τον οποίο παρακάθισε και σε δείπνο εργασίας, με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Pavel Filip, τον Πρόεδρο της χώρας, Igor Dodon, και τον Πρόεδρο της Βουλής, Andrian Candu. Σημειώνεται ότι μετά την συνάντηση με τον Μολδαβό Υπουργό Εξωτερικών, ακολούθησε κοινή διάσκεψη Τύπου.

Η ημερήσια διάταξη των συναντήσεων περιλάμβανε ανασκόπηση του πλαισίου των διμερών σχέσεων, καθώς και ενημέρωση της μολδαβικής πλευράς για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, όπως επίσης και για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας από την πρόσφατη οικονομική κρίση.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ενδελεχώς από τους συνομιλητές του για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακά ζητήματα προτεραιότητας που απασχολούν τις δύο χώρες.

Υπήρξε, τέλος, ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ – Μολδαβίας στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ