Σύγκρουση τρένου με τεθωρακισμένο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης

Ένα επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στην ανατολική Σουηδία, μετά από σύγκρουση με τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

Το συνέβη κοντά στη μικρή πόλη Τρόσα, περίπου μία ώρα νότια της πρωτεύουσας Στοκχόλμης. Οι τρεις τραυματίες της σύγκρουσης επέβαιναν στο στρατιωτικό όχημα, ενώ ο τέταρτος βρισκόταν στο τρένο, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία.

«Ο οδηγός του τρένου υπέστη ελαφρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος του σιδηροδρομικού φορέα SJ. Το τρένο είχε τρία βαγόνια και μετέφερε περίπου 70 επιβάτες, πρόσθεσε στη σχετική ενημέρωση.

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις και ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διεξάγουν στην ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας και των Βαλτικών χωρών, τις μεγαλύτερες ασκήσεις (προσομοιώσεις πολέμου) της τελευταίας 20ετίας, αναφέρει το Reuters, με ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητές τους να γίνονται στην περιοχή που συνέβη το ατύχημα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast