Συνεχίζεται η εκστρατεία «AWARE!» σε σχολεία για ευαισθητοποίηση κατά των διακρίσεων

Συνεχίζεται η εκστρατεία «AWARE!», Σέβομαι – Αποδέχομαι – Συμμετέχω, σε διάφορα σχολεία της Κύπρου, μεταφέροντας το μήνυμα της Αποδοχής, του Σεβασμού και της Συμμετοχής στον αγώνα κατά των διακρίσεων.


Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του «AWARE» και των Ταμείων Εσωτερικών Υποθέσεων, ολοένα και περισσότερα παιδιά μετανάστες ή πρόσφυγες τοποθετούνται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της Κύπρου. Προκειμένου να αποφευχθούν ξενοφοβικά ή ρατσιστικά φαινόμενα είναι επιτακτική η ανάγκη σωστής ενημέρωσης των Κυπρίων μαθητών για την ομαλή ενσωμάτωση των παιδιών αυτών στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Η ομάδα της εκστρατείας «AWARE» συνεχίζει δυναμικά την μεγάλη παγκύπρια δράση της για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η εκστρατεία κάνει περιοδεία σε διάφορα σχολεία της Κύπρου μεταφέροντας το μήνυμα της Αποδοχής, του Σεβασμού και της Συμμετοχής στον αγώνα κατά των διακρίσεων.

Νέος σταθμός της καινούργιας σχολικής χρονιάς ήταν και το Λύκειο Γεροσκήπου στην Επαρχία Πάφου. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή το σεμινάριο και εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους και την προοδευτική τους σκέψη. Συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήρι, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία μας. Τα παιδιά αυτά αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα ότι οι νέοι είναι η ελπίδα για την εξάλειψη του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

Κεντρικός πυλώνας της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο των νέων όσο και της κοινής γνώμης για τους πρόσφυγες/αιτητές ασύλου και τους μετανάστες.