Συστάσεις ΥΠΕΞ για το ενεργό ηφαίστειο Agung στο Μπαλί

Σε συστάσεις προβαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Αgung στο βορειοανατολικό Μπαλί.

Σε ανακοίνωση το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Εθνική Αρχή Εθνικών Καταστροφών της Ινδονησίας ανέβασε στον ανώτατο βαθμό (επίπεδο 4) την προειδοποίηση για ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου και συστήνει στους Κύπριους πολίτες που ευρίσκονται στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Μπαλί ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην περιοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παραμείνουν εκτός της ορισθείσας κενωθείσας ζώνης (η οποία εκτείνεται μεταξύ 9 και 12 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου) και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Εάν το ηφαίστειο εκραγεί, αναμένεται ότι το ηφαιστειακή νέφος θα επηρεάσει την εκτέλεση πτήσεων. Οι πολίτες προτρέπονται όπως επικοινωνούν με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους ή/και τις αεροπορικές εταιρείες.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται διά οποιοδήποτε λόγο στο εξωτερικό.

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 99660129 (μετά τις ώρες εργασίας)

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 22801000

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 22651113

 

Πηγή:ΚΥΠΕ