Η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων συνεδρίασε για δεύτερη χρονιά

Στα «έδρανα» επέστρεψαν σήμερα 56 Νέοι και Νέες, της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Η προσομοίωση της Βουλής πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλώντας τους νέους να λάβουν μέρος έμπρακτα στην πολιτική και διαδικαστική ζωή του τόπου.

Σε ανακοίνωση των συντελεστών αναφέρεται ότι οι νέοι αντιπρόσωπο συναντήθηκαν σε πέντε επιτροπές ( Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Εργασίας, Παιδείας και Εξωτερικών ) και άνοιξαν διάλογο για θέματα όπως η διαχείριση αποβλήτων, η οριζόντια ψηφοφορία, η πρακτική άσκηση μετ’ απολαβών και η Ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου. Για όλα τα θέματα, θα καταθέσουν προτάσεις οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με δέντρο παρομοίασε ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων Ιωάννης Τσουρής, το εγχείρημα. Απευθυνόμενος στους Νέους Βουλευτές ο κ. Τσουρής τους κάλεσε να ποτίσουν αυτό το δέντρο ούτως ώστε να μεγαλώσει και να στεγάσει κάτω από τα κλαδιά του τις φωνές όλων των νέων της Κύπρου. Ακόμη σημείωσε πως στόχος των διοργανωτών είναι η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων να καταστεί θεσμός.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και ο Πρόεδρος του Cyprus Youth Diplomacy.

Τη Δευτέρα οι 56 νέοι Αντιπρόσωποι θα λάβουν τη θέση τους στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συνεδριάσουν επί των θεμάτων τους. Η Ολομέλεια των Νέων Αντιπροσώπων θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Vouliwatch στο Youtube.

Πηγή: ΚΥΠΕ