«Ξενύχτησε» δίνοντας κατάθεση ο Φαίδωνος

Για 3 και πλέον ώρες έδινε χθες βράδυ γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, η οποία κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές του ΚΥΠΕ, ο κ. Φαίδωνος μετέβη γύρω στις 10.30 το βράδυ στο Αρχηγείο Αστυνομίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που προηγήθηκε με το ΤΑΕ Λευκωσίας κατά την οποία έγινε διευθέτηση ώστε να δώσει κατάθεση σε σχέση με τις πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες του που αφορούν ενδεχόμενη εμπλοκή διαφόρων προσώπων σε υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Δήμαρχος Πάφου βρισκόταν χθες στη Λευκωσία για άλλο λόγο, όταν κλήθηκε από το ΤΑΕ να μεταβεί στο Αρχηγείο για να καταθέσει γραπτώς όλα όσα γνωρίζει για τις υποθέσεις αυτές, όπως και έπραξε.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΚΥΠΕ, η κατάθεση του κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, ενώ άρχισε ήδη η αξιολόγηση των όσων αποκάλυψε στα μέλη της ανακριτικής ομάδας που ορίστηκε για διερεύνηση των καταγγελιών του.

Μετά την αξιολόγηση του περιεχομένου της πολυσέλιδης κατάθεσης του Δημάρχου, θα αρχίσει η λήψη των καταθέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου στο Αρχηγείο για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Φαίδωνος, που αφορούν τις τουρκοκυπριακές περιουσίες από άλλη ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Στη χθεσινή του κατάθεση στην Αστυνομία, ο Δήμαρχος Πάφου δεν έκανε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και τυχόν εμπλοκή τους σε θέματα διαφθοράς, δήλωσε πριν από λίγο στο ΚΥΠΕ αστυνομική πηγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ