Υπό κράτηση ο κατηγορούμενος για την υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών

Ξεκίνησε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου η υπόθεση που αφορά το λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού, μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους , συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο παράνομη στο έδαφος της ΚΔ και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος κατάγεται από την Συρία κατηγορείται πως την 23η Ιουλίου του 2017 στον Πωμό της Επαρχίας Πάφου, μαζί με άλλο πρόσωπο βοήθησε 142 υπηκόους τρίτης χώρας, δηλαδή αλλοδαπούς από την Συρία να εισέλθουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπράττοντας τα πιο πάνω αναφερόμενα αδικήματα.

Η Εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής δημόσιος κατήγορος Σωτηρούλα Παπαλαζάρου, παρουσίασε τον εξεταστή της υπόθεσης σαν πρώτο μάρτυρα κατηγορίας.

Η μαρτυρία του ήταν μακρά καταθέτοντας και φωτογραφίες και η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση της και με σκοπό την αντεξέταση του από την δικηγόρο του κατηγορούμενου Άρτεμης Σαββίδου την 4η Οκτωβρίου του 2017.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση καταχωρήθηκε την 1η Αυγούστου του 2017 και έκτοτε ο κατηγορούμενος παρέμεινε υπό κράτηση κατόπιν απόφασης του Δικαστηρίου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ