Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Πάφου–Γεροσκήπου στις προτεραιότητες του ΕΒΕ Πάφου

Σημαντικής σημασίας θεωρεί το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Πάφου – Γεροσκήπου το ΕΒΕ Πάφου, θέτοντάς το στις προτεραιότητές του.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως θεωρεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Πάφου – Γεροσκήπου ως ένα βασικό έργο υποδομής, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, αναβάθμιση και εξωραϊσμό της τουριστικής περιοχής της Πάφου – Γεροσκήπου γενικότερα και ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή το ζητούμενο χαρακτήρα και φυσιογνωμία βάζοντας – όπως είπε – τέλος στην άναρχη ανάπτυξη και στους ανεξέλεγκτους αυτοσχεδιασμούς.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης και της κατασκευής του πεζόδρομου από το ξενοδοχείο Imperial μέχρι το ξενοδοχείο Elysium, θα πρέπει να προγραμματιστεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος μέχρι τα δημοτικά όρια του Δήμου Πάφου / Χλώρακας.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση (φωτισμός, σήμανση, τοπιοτέχνηση κ.τ.λ.) του υφιστάμενου πεζόδρομου από το ξενοδοχείο Imperial μέχρι το ξενοδοχείο Phaethon.

Στην περιοχή από το ξενοδοχείο Imperial μέχρι τον Ποταμό Έζουσας που είναι τα όρια του Δήμου Γεροσκήπου, βρίσκεται σε εξέλιξη η ετοιμασία μελέτης και σχεδίων ανάπλασης και τοπιοτέχνησης του παραλιακού πεζόδρομου, καθώς και διαμόρφωσης του δημόσιου χώρου στην παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου με την κατασκευή σε πρώτη φάση τριών περιπτέρων και υποδομής εξυπηρέτησης λουομένων.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ήδη συμπληρώθηκαν τα κατασκευαστικά σχέδια για την προκαταβολική κατασκευή του κυκλικού κόμβου παρά το παλαιό ΚΕΝ Πάφου και της εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων από τροχοφόρα.

Ο Δήμος, σημείωσε, προχώρησε στη συμπλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων για την κατασκευή του υπολειπόμενου τμήματος που θα συνδέσει τον κυκλικό κόμβο παρά τη Δημοτική πλαζ με τον κυκλικό κόμβο της Γεροκηπιάς στο δρόμο του αεροδρομίου.

Αναμένει ακόμη από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να προωθήσει την υλοποίηση του με δαπάνες από τις εξοικονομήσεις του δρόμου του αεροδρομίου, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για τη μελέτη αναβάθμισης και εξωραϊσμού τουριστικών περιοχών, ο κ. Δημητριάδης είπε πως το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία καθώς και τα προβλήματα που παρατηρούνται στο δομημένο περιβάλλον στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, έχει καταγράψει λεπτομερώς τα προβλήματα και παρέθεσε συγκεκριμένες και πρακτικές εισηγήσεις για άμεση βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο κ. Δημητριάδης επεξήγησε επιπρόσθετα πως η καταγραφή επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και παρουσιάζεται στους διάφορους φορείς και στις Τοπικές αρχές για μελέτη, αξιολόγηση και υλοποίηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ