Άντρος Κυπριανού: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει μισές αλήθειες

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε λύπη επειδή όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετέτρεψε μια αντικατοχική εκδήλωση σε βήμα για την προεκλογική του εκστρατεία και επειδή, όπως ανέφερε, «είναι προφανές» ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν υποτιμά μόνο τη δική μας νοημοσύνη, αλλά υποτιμά και τη νοημοσύνη του κόσμου».


«Λυπούμαι γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να επιχειρεί να αθωώσει την εαυτό του, την ώρα που επί του εδάφους συντελούνται τέτοιες αλλαγές, οι οποίες θα καταστήσουν πολύ δύσκολη την όποια επόμενη προσπάθεια για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», ανέφερε και σχολιάζοντας τη βεβαιότητα του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα ξεκινήσει νέα προσπάθεια για λύση, είπε πως «λέει μισές αλήθειες».

Διερωτήθηκε από ποια βάση θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και με πόσες – πολλές δυσκολίες και παρατήρησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να επικεντρώνει την προσοχή του στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τα νέα τετελεσμένα που επιχειρούνται από την τουρκική πλευρά, αναλώνεται σε κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις επιχειρώντας να αθωώσει εαυτόν.

Σε δήλωση του στο Μνημείο Πεσόντων στον Αστρομερίτη, όπου κατέληξε η 37η Αντικατοχική Πορεία των Μορφιτών, ο κ. Κυπριανού ανέφερε περαιτέρω πως διερωτάται σε ποιον απευθύνονταν τα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως εκείνος ο οποίος συμπεριφέρθηκε διαφορετικά είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2004 και κανένας άλλος.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε επίσης πως αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρακολουθούσε διαχρονικά τις θέσεις που διατυπώνει το κόμμα του θα διαπίστωνε ότι οι τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρες, ότι ούτε επεμβατικά, ούτε εγγυητικά δικαιώματα αποδέχεται, ούτε τη μόνιμη παραμονή στρατευμάτων.

Περαιτέρω, επανέλαβε πως ο πρώτος που έθεσε θέμα κατάργησης των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σχολιάζοντας την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη ότι κάποιοι παραπληροφορούν τον ΓΓ του ΟΗΕ, διερωτήθηκε αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεχνά ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ ήταν παρών στο δείπνο της 6ης προς 7η Ιουλίου ώστε να χρειάζεται ενημέρωση από τον οποιονδήποτε για ότι συνέβη στο δείπνο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ