Παπαδόπουλος: Με σωστό σχεδιασμό θα διασφαλίσουμε ότι η ΕΦ θα ανακάμψει

Με ένα σωστό, επιτελικό σχεδιασμό, με μια σωστή αναδιάρθρωση της ΕΦ μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ΕΦ θα ανακάμψει, έτσι ώστε να διαδραματίσει τον αμυντικό της ρόλο, και να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ειρήνη στον τόπο μας, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο κ. Παπαδόπουλος, αφού συνεχάρη τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες της ΕΦ για την εξαιρετική, όπως είπε, παρέλαση, είπε ότι «τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Για αυτό ακριβώς τον λόγο η εγκατάλειψη της ΕΦ, η μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη της πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την διέλευση πάνω από την παρέλαση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών μετά από πολλά χρόνια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «για πολλά χρόνια το ενιαίο αμυντικό δόγμα βρισκόταν στα χαρτιά», προσθέτοντας ότι «τέτοιες συμβολικές κινήσεις δεν τον αναβιώνουν».

«Είναι με πράξεις και ενέργειες που θα στείλουμε το μήνυμα πως οι τούρκικοι σχεδιασμοί δεν θα περάσουν στην Κύπρο. Ο κυπριακός ελληνισμός αλλά και η Ελλάδα θα σταθούμε εμπόδιο σε αυτές τις σκοπιμότητες», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους και όλες.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ