Απεβίωσε ο εκπαιδευτικός ψυχολόγος Νεόφυτος Χαραλάμπους (Φωτογραφία)

Mε θλίψη το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τον θάνατο του δρος Νεόφυτου Χαραλάμπους, εκπαιδευτικού ψυχολόγου, ο οποίος είχε πολυεπίπεδη προσφορά στην εκπαίδευση του τόπου μας. Το Υπουργείο εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «ο Νεόφυτος Χαραλάμπους σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και, στη συνέχεια, Ψυχολογία στις ΗΠΑ».

Σπούδασε επίσης Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε το διδακτορικό του από τον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο εκλιπών, εργάστηκε ως δάσκαλος και ως εκπαιδευτικός ψυχολόγος.

Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήταν υπεύθυνος για την επιμόρφωση και δίδαξε Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Θεωρία και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας και Συναισθηματική Εκπαίδευση ενώ σε συνεργασία με συλλόγους γονέων έχει δώσει εκατοντάδες ομιλίες σε γονείς στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ο Νεόφυτος Χαραλάμπους, είναι συγγραφέας των βιβλίων «H διαφορική επίδραση της Συνεργατικής και Ατομικής Μάθησης στη σχολική επίδοση», «Αποτελεσματική μάθηση σε τάξεις μικτής ικανότητας», «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς», «Επιστήμη του Εαυτού», «Οι Έφηβοι Μιλούν για την Εφηβεία» και «Ο Δρόμος προς την Επιτυχία και την Αρμονία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στράφηκαν γύρω από τη Συνεργατική Μάθηση, τη Συναισθηματική Εκπαίδευση, τις αξίες και τη δομή και λειτουργία της οικογένειας».

Ο Νεόφυτος Χαραλάμπους, ήταν Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συνεργατικής Μάθησης και από το 2002, ίδρυσε το Ινστιτούτο Προσωπικής, Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης το οποίο προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και οργανώνει εργαστήρια για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ