Από αμέλεια άρπαξε φωτιά σπίτι στην Πάφο- Γλίτωσαν από τα χειρότερα

Ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε μαγειρική συσκευή υγραερίου προκάλεσε πυρκαγιά και ζημιές σε κατοικία στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 23.46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας του κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών περιουσιών στην Οδό Βλαδίμηρου Ηρακλέους στην Πάφο.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.55. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ο εξοπλισμός και η βαφή της κουζίνας. Στην οικία βρίσκονταν οι ένοικοι οι οποίοι δεν κινδύνεψαν. Έγινε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τον ένοικο χωρίς επιτυχία. Από τη διερεύνηση των αιτιών πυρκαγιάς διεφάνη ότι προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε μαγειρική συσκευή υγραερίου προκάλεσε ζημιές σε κατοικία στην Πάφο.

Η Πυροσβεστική αναφέρει επίσης ότι στις 02.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 2 οχήματα μάρκας BMW 520d στην οδό Ξυλοφάγου στην Αγιά Νάπα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου ‘’Λοχία Αδάμου Αδλαμου’’. Τα οχήματα ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό υπόστεγο χώρο της εταιρείας πωλήσεων οχημάτων. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από υπάλληλο της εταιρείας με τη χρήση πυροσβεστήρα νερού πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο μπροστινό τους μέρος.

Υπήρξε άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε παρακείμενα οχήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 4ης Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 5ης Οκτωβρίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια ,16 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.