Αθήνα: Συνάντηση με τον Ελληνα Υπ. Ενέργειας είχε ο Ν. Παπαδόπουλος

Την ανάγκη εμβάθυνσης και ενίσχυσης των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, στον τομέα της ενέργειας, τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιώργο Σταθάκη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου.

Σε αυτό προστίθεται ότι ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε τη σημασία των ενεργειακών εξελίξεων, στις οποίες εμπλέκονται η Ελλάδα και η Κύπρος. Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Σταθάκης, διακήρυξαν με αποφασιστικότητα ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ενεργειακών τους σχεδιασμών, όποιες και να είναι οι αντιδράσεις από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αίγυπτο και τις επαφές που πραγματοποίησε εκεί.

Περαιτέρω ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέλυσε τις προτάσεις του για την ενεργειακή πολιτική και ιδιαίτερα για τον τομέα των υδρογονανθράκων και για την επίλυση του Κυπριακού, στο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα, η Hellenic Association for Energy Economics για το ρόλο της Ελλάδος και της Κύπρου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αναφέρεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη για στασιμότητα και κενές υποσχέσεις στα τελευταία πέντε χρόνια και τόνισε την ανάγκη για ταχύτατη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στην Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε την καθολική αναβάθμιση της συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας, μέσω της θεσμοθέτησης Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, την άμεση επικαιροποίηση και εκ νέου ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Κύπρου – Ελλάδας, την εντατικοποίηση και εμβάθυνση των υφιστάμενων τριμερών συνεργασιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας με το Λίβανο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ