Χ.Γεωργιάδης: Το 2018 συζήτηση για άλλες αυξήσεις μισθών σε ημικρατικούς οργανισμούς

Το επόμενο έτος θα μπορούσαν να συζητηθούν ζητήματα περαιτέρω μισθολογικών αυξήσεων εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε γραπτή δήλωσή του στις συντεχνίες ΣΕΚ – ΠΕΟ για αναφορικά με τα αιτήματά τους για τους ημικρατικούς οργανισμούς, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής υπέρ των εργαζομένων.

«Η παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων στους ημικρατικούς οργανισμούς παραμονές εκλογών θα σηματοδοτούσε την επιστροφή σε κακές πρακτικές του παρελθόντος», αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών στη δήλωσή του.

Προσθέτει ότι «η διασφάλιση της σταθερότητας και της θετικής προοπτικής της οικονομίας, επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση που να λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά περιθώρια αλλά και το σύνολο των αναγκών μιας οικονομίας».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι «έχει από φέτος καταργηθεί η έκτακτη φορολογία επί των μισθών που επιβλήθηκε το 2011, παραχωρούνται πλέον οι προσαυξήσεις και η μισθολογική αναβάθμιση σε περίπτωση προαγωγής, ενώ από το 2018 θα παραχωρηθεί ξανά η ΑΤΑ».

«Μέσα από το διάλογο έχει επίσης συμφωνηθεί η βελτίωση των ρυθμίσεων για υπερωρίες και για άλλα επιδόματα και γίνεται αποδεκτό το αίτημα για λειτουργία Ταμείου Προνοίας για τους νεοεισερχόμενους, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, το οποίο θα υλοποιηθεί με τον Προϋπολογισμό του 2018», αναφέρει ο Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «μπορεί ακόμη να συζητηθεί η άρση τυχόν στρεβλώσεων που επηρεάζουν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων».

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, για το 2018 αναμένεται αύξηση του μισθολογίου της Γενικής Κυβέρνησης κατά 2,7%», σημειώνει.

Αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, «καθορίζει το όριο των δυνατοτήτων για αυτή την περίοδο».

«Ζητήματα περαιτέρω μισθολογικών αυξήσεων θα μπορούσαν να συζητηθούν το επόμενο έτος, εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ