Χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές στη Μόσχα (Βίντεο)

Μέλη ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας στη Μόσχα, τα οποία σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν σειρά μεγάλων επιθέσεων στο συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει πράκτορες της FSB να συλλαμβάνουν έναν άνδρα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στο οποίο υπήρχαν χειροβομβίδες, όπλα και εκρηκτικά τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στην ανακοίνωση της FSB, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται ότι οι συλλήψεις έγιναν στις 30 Σεπτεμβρίου και πως μέλη του πυρήνα είναι και Ρώσοι πολίτες από την περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, οι οποίοι ελάμβαναν οδηγίες από στρατιωτικούς που βρίσκονται στο εξωτερικό αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πυρήνας σχεδίαζε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολυσύχναστα σημεία και να πλήξει υποδομές του δικτύου μεταφορών.

Η FSB ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη του πυρήνα, χωρίς να αναφέρει πόσα άτομα συνελήφθησαν, και ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την κατηγορίες διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Πηγή: newsbeast