Δεύτερο «Όχι» στην αποφυλάκιση του Ρ.Ερωτοκρίτου – Τί καταγγέλει ο ίδιος

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπό πενταμελή σύνθεση, απέρριψε σήμερα αίτημα για άμεση αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στις Κεντρικές Φυλακές που του επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον περασμένο Μάρτιο.

Το αίτημα υποβλήθηκε από το δικηγόρο του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως, Παύλο Αγγελίδη, κατά τη σημερινή εξέταση της έφεσης που καταχώρησε ο κ. Ερωτοκρίτου κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου να απορρίψει την αίτησή του για έκδοση προνομιακού εντάλματος Habeas Corpus με το οποίο ζητούσε την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τους δικαστές του Ανωτάτου να διατάξουν την άμεση αποφυλάκιση του πελάτη του σε αυτό το στάδιο, λόγω των παρενοχλήσεων και των προπηλακισμών που δέχεται, όπως ισχυρίστηκε, στη Φυλακή από άλλους κατάδικους και στις οποίες ήταν και ο ίδιος μάρτυρας, όπως είπε.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα και κάλεσε τη Διεύθυνση των Φυλακών να λάβει όλα τα δέοντα μέτρα για την προστασία του κ. Ερωτοκρίτου.

Το Δικαστήριο επιφύλαξε επίσης την έκδοση της απόφασης του στην έφεση κατά της απόρριψης της αίτησης του για το habeas corpus το συντομότερο δυνατόν, αφού πρώτα άκουσε τις προφορικές αγορεύσεις των διάδικων μερών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ερωτοκρίτου καταχώρησε και έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που του επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η οποία έχει οριστεί για ακρόαση στις 17 Οκτωβρίου μαζί με τις εφέσεις των άλλων καταδικασθέντων στην ίδια υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ