Εκατοντάδες πολίτες σε όλες τις πόλεις συμμετείχαν στην Εκστρατεία πρόληψης των καρδιοπαθειών

Με μήνυμα «Δώσε Δύναμη στην Καρδιά σου» η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσε Εκστρατεία Διαφώτισης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για όλο τον πλανήτη.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρος Γιώργου Παμπορίδη, καρδιολόγοι – μέλη της ΚΕΚ ενημέρωσαν το κοινό για τα συμπτώματα και τα μέτρα πρόληψης των καρδιοπαθειών.

Ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Γιώργος Γεωργίου επεσήμανε ότι, τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου ανά την υφήλιο, ενώ υπέδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καρδιοαγγειακών νοσημάτων μπορεί να προληφθεί, εάν ελεγχθούν οι κύριοι προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η κατάχρηση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η παχυσαρκία.

Ο κ. Νίκος Χρηστίδης Διευθυντής Πωλήσεων της Medochemie, που ήταν Χορηγός των εκδηλώσεων Διαφώτισης, τόνισε ότι η εταιρεία στηρίζει ενεργά τις ακούραστες προσπάθειες των ιατρών, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία της υγείας και στην ανακούφιση των πολιτών, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Medochemie θα συνεχίσει να ενισχύει πρωτοβουλίες διαφώτισης και ευαισθητοποίησης.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων ενημέρωσης, καρδιολόγοι και νοσηλευτές υπέβαλαν σε δωρεάν μέτρηση της πίεσης, εκατοντάδες πολίτες που επισκέφτηκαν τα περίπτερα της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Χορηγός των εκδηλώσεων Διαφώτισης ήταν η εταιρεία Medochemie. Την Εκστρατεία στήριξαν ο Δήμος Λευκωσίας και ο Δήμος Λάρνακας, The Mall of Cyprus, My Mall Limassol και Kings Avenue Mall.