Ηχηρές συμμετοχές στον Πολιτιστικό Μήνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η «φωνή του Μίκη Θεοδωράκη», της νέας γενιάς όπως έχει χαρακτηριστεί η νεαρή μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη θα συμμετέχει σε συναυλία που σηματοδοτεί την έναρξη του Πολιτιστικού Μήνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη. Η Μπέττυ Χαρλαύτη βρέθηκε σταθερά κοντά στον συνθέτη και στη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια. Μαζί της και ο μουσικολόγος Γιάννης Μπελώνης, ενορχηστρωτής, πιανίστας και συνεργάτης του Θεοδωράκη επί μία δεκαετία. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου και στη συναυλία θα προβληθεί ανέκδοτο υλικό από το έργο του συνθέτη «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καλλιεργώντας και εμπεδώνοντας την αρχή ότι το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα χώρος γνώσης και πολιτισμού, έχει θεσμοθετήσει ετήσιες εκδηλώσεις «Πολιτιστικού Μήνα». Ο «Πολιτιστικός Μήνας 2017» είναι αφιερωμένος στη μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου η κοινωνική και πολιτική δράση, το πολιτισμικό και μουσικό του έργο έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τιμώντας την τεράστια προσφορά του Μίκη στον
κόσμο – εντός και εκτός Ελλάδας -, τον αναγόρευσε τον Μάη του 2017 σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τεχνών.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2017 και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο. Η τελετή έναρξης του «Πολιτιστικού Μήνα 2017» θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στις 2 Οκτωβρίου στις 19:00. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο ΑΕ κ. Ηλίας Φωτόπουλος ενώ την έναρξη θα κηρύξει ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής. Ομιλητής στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων θα είναι ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος.