Ικανοποίηση Δήμου Λευκωσίας για εξαγγελίες έργων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με νέα, σημαντικά έργα στο Δήμο Λευκωσίας, καθώς και για την απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει την αποπληρωμή των δανείων των δήμων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι «πρόκειται για έργα που η πρωτεύουσα είχε ανάγκη και τα οποία ο δήμος διεκδικούσε εδώ και καιρό».

Αναφέρει ότι μια σειρά από αναπτυξιακά έργα «θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τη Λευκωσία, τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο».

Πρόκειται για την ανέγερση νέου κτηρίου της Βουλής και νέου αρχαιολογικού μουσείου, το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, τη μελέτη βιωσιμότητας για τη λεωφόρο Αμμοχώστου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του προγράμματος έργων του Δήμου Λευκωσίας και την παραχώρηση του χώρου του παλιού ΓΣΠ στον δήμο της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «για πρώτη φορά ο Δήμος Λευκωσίας καλείται να διαχειριστεί πολύ σημαντικούς πόρους για ανάπτυξη του αστικού κέντρου, για αναζωογόνηση της Πράσινης Γραμμής και της εντός των τειχών πόλης και για ποιοτική αναβάθμιση γειτονιών».

Είναι επίσης η πρώτη φορά που οι πόροι αυτοί, αφορούν έργα που έχουν σχεδιαστεί στη βάση του Σχεδίου Περιοχής του Αστικού Εμπορικού Κέντρου και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας για τη Λευκωσία, που στόχο έχει τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, την αύξηση της προσβασιμότητας και την καλύτερη καθημερινότητα των δημοτών.

Ο Δήμος Λευκωσίας, καταλήγοντας αναφέρει ότι « προχωρά με διαδικασίες που διασφαλίζουν ορθολογική διαχείριση πόρων και με πλήρη διαφάνεια, στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προκήρυξη και ολοκλήρωση των έργων».

Πηγή: ΚΥΠΕ