Οικονομική βοήθεια 2 χιλιάδων ευρώ προς την Κούβα από το ΑΚΕΛ για τους πληγέντες του τυφώνα ‘Ιρμα

Οικονομική βοήθεια ύψους 2 χιλιάδων ευρώ για τους πληγέντες Κουβανούς από τον τυφώνα Ίρμα, ανακοίνωσε σήμερα το ΑΚΕΛ με τον ΓΓ του κόμματος να επιδίδει επιστολή διαβεβαίωσης για την κατάθεση του ποσού στον Πρέσβης Κούβας Aramis Fuente Hernandez κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στα γραφεία του ΑΚΕΛ. Από την πλευρά του, ο κ. Hernandez εξέφρασε τη στήριξη του κουβανικού λαού στο δίκαιο αγώνα της Κύπρου και του λαού της.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως έχει επιδώσει εκ μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ μια επιστολή μαζί με τη διαβεβαίωση πως το κόμμα του θα καταθέσει 2000 ευρώ στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί για στήριξη των Κουβανών που έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ίρμα.

«Θέλω με αυτή την ευκαιρία να του μεταφέρω για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια μας για τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί και την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ και του συνόλου του κυπριακού λαού στον ηρωικό λαό της Κούβας για τους αγώνες που δίνει για να μπορέσει να ζήσει καλύτερες μέρες», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Hernandez αφού ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για την προσφορά, είπε πως αυτές οι πράξεις προκαλούν συγκίνηση και ενδυναμώνουν τα αισθήματα και τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως είπε, η χειρονομία αυτή έρχεται να ανταποκριθεί στις τεράστιες υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών. «Η Κύπρος ήταν πάντοτε κοντά στην Κούβα, σε όλη αυτή την περίοδο η Κύπρος έχει εκφράσει τη στήριξη και αλληλεγγύη της απέναντι στην Κούβα ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ», είπε, σημειώνοντας πως αυτή την αλληλεγγύη την έχουν νιώσει σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Από την άλλη, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Hernandez, ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται στη συνεχή αλληλεγγύη και στήριξη του κουβανικού λαού. «Ο λαός μας πάντοτε θα είναι δίπλα σας στην υπεράσπιση των δικαίων σας και της υπόθεσης σας», είπε, και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά εκ μέρους του κουβανικού λαού αυτή τη νέα χειρονομία αλληλεγγύης. Είπε, επίσης, πως γνωρίζουν ότι αυτά τα αισθήματα και οι χειρονομίες του κυπριακού λαού βγαίνουν πραγματικά από την καρδιά του.

Ο Πρέσβης της Κούβας είπε πως εργάζονται σκληρά για να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημιές το συντομότερο δυνατό. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις ζημιές αυτές, είπε πως ολόκληρα κομμάτια της γεωργίας έχουν καταστραφεί εντελώς, δεκάδες χιλιάδες σπίτια και άλλες οικοδομές έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές, πάρα πολλά ιδρύματα, όπως σχολεία, νοσοκομεία, πολιτιστικά κέντρα, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρξαν θύματα, δέκα νεκροί συγκεκριμένα, από μια φυσική καταστροφή.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση και δύναμη του κουβανικού λαού να βγει από αυτή την καταστροφή. Το έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές, και αυτό το πνεύμα αγώνα και δουλειάς ενισχύεται κάθε φορά περισσότερο στην Κούβα», κατέληξε.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ