Λας Βέγκας: Βρήκαν το σημείωμα που έγραψε ο μακελάρης πριν σκορπίσει το θάνατο

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Πάντοκ είχε υπολογίσει την απόσταση, αλλά και την ταχύτητα του ανέμου, όπως και την γωνία από την οποία θα πυροβολούσε, με προφανή σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τον Στίβεν Πάντοκ, τον «μακελάρη του Λας Βέγκας» που ευθύνεται για την μαζικότερη δολοφονική επίθεση στην νεώτερη ιστορία των ΗΠΑ, με 58 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS φιλοξενεί δηλώσεις τριών αστυνομικών που βρέθηκαν, μαζί με άλλους συναδέλφους, στη σουίτα του ξενοδοχείου από όπου άνοιξε πυρ και περιγράφουν ότι εντόπισαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη στο οποίο είχε σημειώσει με λεπτομέρειες την τροχιά των πυρών, ώστε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ο δράστης βρισκόταν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείο, σε απόσταση περίπου 360 μέτρων από το πλήθος που παρακολουθούσε το φεστιβάλ μουσικής. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Πάντοκ είχε υπολογίσει την απόσταση, αλλά και την ταχύτητα του ανέμου, όπως και την γωνία από την οποία θα πυροβολούσε, με προφανή σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων.

protothema