Μακρόν: «Δουλέψτε, αντί να το κάνετε μπουρδ@λο!»

Η φράση του γάλλου προέδρου αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, μετά τα όσα είπε παλιότερα για «τεμπέληδες», «αγράμματους», «ανθρώπους που δεν είναι τίποτα» και «κυνικούς».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σχολή κατάρτισης βιοτεχνίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε τους διαδηλωτές που ήρθαν από διπλανή περιοχή και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στον χώρο όπου θα παρευρισκόταν ο ίδιος.

«Ορισμένοι, εκεί κάτω, αντί να το κάνουν μπουρδέλο, θα ήταν καλύτερα να κοιτάξουν να βρουν καμιά δουλειά» δήλωσε.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, μερικές ώρες πριν την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν και θέλησαν να πλησιάσουν στο σημείο που θα κατέβαινε για την επίσκεψή του ο γάλλος πρόεδρος. Στόχος της επίσκεψης Μακρόν ήταν να παρουσιάσει την μελλοντική μεταρρύθμισή του για την επαγγελματική κατάρτιση και για το επίδομα ανεργίας.

Η πρώτη αντίδραση στα λεγόμενα του Μακρόν ήρθε από τον συνδικαλιστή της CGT που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα.

«Είναι εντελώς απρεπές. Δεν περίμενα μια τέτοια φράση από το στόμα ενός γάλλου προέδρου», δήλωσε ο Vincent Labrousse, συνδικαλιστής εκπρόσωπος της βιοτεχνίας GM&S με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, οι εργαζόμενοι της οποίας διαδήλωναν.

«Αν θέλει να μας πει κάτι να έρθει να μας το πει καταπρόσωπο. Αν δεν αναφερόταν σε εμάς, πρέπει να το διαψεύσει. Είμαι σοκαρισμένος από αυτή την αντίδρασή του», πρόσθεσε.

Στην πραγματικότητα οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν γιατί η βιοτεχνία είναι δύο ώρες μακριά από τα σπίτια τους και επειδή έχουν απολυθεί 156 άτομα. «Αν αυτό έχει να προτείνει για τους απολυμένους τότε υπάρχει πρόβλημα γεωγραφίας. Οταν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί του τότε πετάει μια φράση από αυτές που λένε στα σαλόνια και στέλνει την αστυνομία να αντιμετωπίσουν τους εργαζομένους που δεν συμφωνούν μαζί του», είπε ο συνδικαλιστής.

Εδώ η περιοχή υποφέρει, πρόσθεσε ακόμη ο Vincent Labrousse εκτιμώντας ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας στην βιοτεχνία GM&S.

«Βέβαια είναι πιο εύκολο να βρίζεις τους εργαζομένους. Αυτές οι φράσεις πονάνε», κατέληξε.

Το περιβάλλον του γάλλου προέδρου προσπάθησε να «μαζέψει» την φαρμακερή φράση Μακρόν και διέρρεε ότι αναφερόταν σε όσους συνολικά δεν θέλουν να προχωρήσουν, σε όσους δεν αναζητούν λύσεις αλλά προτιμούν το χάος. Ο πρόεδρος θέτει τον καθένα προ των ευθυνών του και το κάνει για να βοηθήσει τους απολυμένους μέσω της κατάρτισης, πρόσθεταν πηγές του προεδρικού μεγάρου.

Η αντιπολίτευση άσκησε κριτική και κατήγγειλε ότι ο γάλλος πρόεδρος νιώθει «περιφρόνηση» για τους εργαζομένους. Ακόμη και ο περιφερειάρχης που συνόδευε τον Μακρόν στην περιοδεία του εμφανίστηκε ενοχλημένος.

«Σίγουρα πρέπει κάποιος να προσέχει τις φράσεις που πετάει. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο λέγονται κάποια πράγματα, όπως έγινε τώρα με την GM&S, μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο», δήλωσε.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίζεται την ειλικρίνειά του. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του. Είναι ευθύς, έτσι είναι το στιλ του, και αυτό μας επιτρέπει να προχωράμε», σχολίαζε συνεργάτης του γάλλου προέδρου.

Πηγή: iefimerida.gr