Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με τον Οργανισμό Hope For Children ενημερώνει τους μαθητές για θέματα σχολικού εκφοβισμού

Με στόχο να εφοδιάσει τους μαθητές με αυτοπεποίθηση στο νέο ξεκίνημα της σχολικής σεζόν, το The Mall of Engomi σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και την αντιμετώπισή του, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.


Η κοινωνική λειτουργός Μαριάννα Σάββα έκανε μια εισαγωγή στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λακατάμιας Γ’ – Αγίου Γεωργίου για τις δράσεις του Οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center και στη συνέχεια τους καθοδήγησε για να εμπλακούν στο βιωματικό εργαστήρι, «Η τσάντα του θύματος».

Μέσα από τη συζήτηση, τη διαδραστική παρουσίαση και τη συμμετοχή τους, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την έννοια του σχολικού εκφοβισμού, ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη, απρόκλητη παρενόχληση, κάποιου παιδιού το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τις επιπτώσεις του καθώς και τους τρόπους διαχείρισης που μπορούν να εφαρμόσουν. Επιπλέον, στην ημερίδα έμαθαν πώς να αναγνωρίζουν θύτες και θύματα καθώς και που μπορούν να αποταθούν εάν αντιληφθούν την επίθεση στους ίδιους ή σε άλλους.

Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Η επιστροφή στα σχολεία είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε όλοι μας μια νέα αρχή. Η συμμετοχή στα κοινά και κυρίως η ενημέρωση για ευαίσθητα θέματα αποτελεί για το The Mall of Engomi, προτεραιότητα, όχι μόνο για τους επισκέπτες του, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα της Έγκωμης και τις περιοχές δυτικής Λευκωσίας. Ευχαριστούμε τον οργανισμό Hope For Children για τη στήριξη και την αποτελεσματική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών.

Με ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, το The Mall of Engomi ενισχύει την εκπαίδευση των παιδιών εκτός σχολικού περιβάλλοντος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί φιλικό προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια αλλά και πόλο δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία.